FotoFestival Naarden

FotoFestival Naarden: Water, water
14 mei 2015 tot 21 juni 2015

Van donderdag 14 mei t/m zondag 21 juni vindt op een tiental locaties het FotoFestival Naarden 2015 plaats. Water, water is het hoofdthema op de veertiende editie van het culturele evenement, dat tweejaarlijks tienduizenden fotoliefhebbers trekt.

Op het FotoFestival Naarden 2015 zijn nieuwe series te bewonderen van onder anderen Frans Lanting, Kadir van Lohuizen, Jimmy Nelson, Jonathan Andrew, Freek van Arkel, Linelle Deunk, dindi., Niels Helmink, Erik Hijweege, Carla Kogelman, Danielle Kwaaitaal, Marlike Marks, Katharina Pöhlmann, Danielle Regout, Federico Scarchilli, Noortje Schmit, Arjen Schmitz, Wouter Stelwagen, Tim Tadder, Erik Jan Venhuizen en Danielle van Zadelhoff.

Verder zijn er onder meer rondleidingen, openbare interviews, een fotoboekenwinkel, een tentoonstelling in het kader van de Kees Scherer Prijs voor het beste fotoboek, de uitreiking van de Joke Veeze Award 2015 voor beginnende modefotografen en de buitententoonstelling The Fence met werk van jonge talenten. Aan het programma wordt tot de opening gewerkt.

Het FotoFestival Naarden, mede mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan honderd vrijwilligers, toont tweejaarlijks een overzicht van de ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie. Het festival geniet wereldwijde bekendheid en is een belevenis voor iedereen die van fotografie houdt. Vijf weken lang is Naarden een bruisende ontmoetingsplek voor professionals, amateurs en liefhebbers. De locatie zorgt ervoor dat bezoekers op loopafstand diverse stijlvolle expositieruimtes kunnen bezoeken, terwijl de buitenlocaties een integraal onderdeel zijn van het festival.

Deel