Wat is Vrijheid?

Wat is vrijheid? Die vraag stelde het nationaal Comité 4 en 5 mei aan veertien inspirerende nederlanders, zoals ex-Dutchatter Adje Anakotta (zie foto met op de achtergrond OP Foxtrot), hiphopartiest Typhoon, schrijfster Marion Bloem, Auschwitz- overlevende Lotty Huffener-Veffer en politica Samira Bouchibti. Hun verhalen zijn te lezen in Het vrijheids boek.

” Wil je streven naar vrijheid, dan moet je met jezelf starten. Met de strijd in jezelf, daar begint het mee. Als mensen oorlog werkelijk willen verbannen, dan moeten ze dieper in zichzelf gaan kijken” (Adje Anakotta).

” Als vrij zijn is: hou jij je mond want ik heb iets te zeggen” (Marion Bloem).

” Ik vind het belangrijk dat mijn dochter zelf nadenkt, dus daarom stel ik vragen: ‘Wat denk je? Waarom?’ Dat heeft mijn moeder nooit gedaan, ook al gaf ze me vrijheid” (Samira Bouchibti)

Deel