Emil Borgesius cursist van de tweejarige cursus module I/II wint Fotomarathon “Natuur in de Stad”

Op 23-07 organiseerde de stichting Wereld Pers Foto Groningen (WPFG) de fotomarathon ” Natuur in de Stad”.

De deelnemers kregen van 9:00 tot 18:00 de tijd om diverse opdrachten te fotograferen waarbij elke opdracht binnen 45 minuten moest worden voltooid.Een van de deelnemers was Emil Borgesius, tevens cursist die bij mij de tweejarige cursus module I/II volgt.En ik ben supertrots dat hij aan het eind van de dag de overall winner werd. Zijn foto’s en die van de winnaars in de andere categorieën kan u binnekort bekijken bij de World Press Photo tentoonstelling in Groningen.

Hieronder het artikel van de stichting Wereld Pers Foto Groningen.

“MET EEN FOTO LEG JE EEN MOMENT IN TIJD VAST. TWEE JAAR GELEDEN BEGON IK ERG FANATIEK TE FOTOGRAFEREN. MIJN VRIENDIN GAF MIJ EEN CURSUS FOTOGRAFIE CADEAU. IK HAD ALTIJD INTERESSE VOOR FOTOGRAFIE MAAR NOOIT TIJD GEMAAKT. DE FOTOMARATHON ‘NATUUR IN DE STAD’ WAS MIJN EERSTE WEDSTRIJD. DAT IK OVERALL WINNER WERD WAS EEN GROTE VERRASSING!” – EMIL BORGESIUS.

 

Emil won tijdens de Fotomarathon ‘Natuur in de Stad’ de overall prijs met twee foto’s. Een van de thema’s waar hij een prijs voor won was ‘Guerilla Green’.

Guerrilla green is een soort aanval van het kleine. In plaats van het kiezen voor het overduidelijk beeld dat de natuur in de stad opkomt, koos ik voor een beeld waar de natuur de slag verloren heeft. Het is opgekomen als een soort guerrilla actie en is vervolgens verdwenen. De natuur heeft de strijd verloren tegen de ‘urban’.  De airconditioning benadrukt dit. Wat zich hier afspeelt is heel menselijk.

 

 

 

Deel