Fotomarathon Wereld Pers Foto Groningen en Portretfotografieworkshop Dennis Lapré

Groningen is een van de broedplaatsen voor enthousiaste ondernemers met innoverende ideeën. Op vrijdag 21 oktober krijgen een aantal van deze ondernemers een gezicht. In samenwerking met Lets GRO organiseren wij de derde fotomarathon voor dit jaar. Het thema is dit keer lokaal nieuws. Enthousiaste fotografen gaan tijdens de marathon een portretserie maken van lokale ondernemers, inspirerende initiatieven en innoverende werkplekken in Groningen.

PROGRAMMA
De dag begint op 21 oktober met een lezing en workshop. Er wordt tijdens de lezing en workshop (gegeven door Dennis Lapré) aandacht besteedt aan de techniek achter portretfotografie. Als fotograaf ga jij vervolgens op zoek naar het perfecte plaatje dat past bij de drie subthema’s die je op de dag ontvangt. Per subthema krijg jij als fotograaf drie kwartier de tijd. De foto’s worden op locatie gemaakt bij speciaal geselecteerde ondernemers en broedplaatsen in Groningen. Aan het einde van de dag worden de foto’s in groepsverband besproken en wordt de winnende serie portretten per thema bekend gemaakt. Valt jouw portretserie in de prijzen? Dan wordt deze tijdens de World Press Photo tentoonstelling in Groningen en het Lets GRO festival geëxposeerd.

Krijg je hier fotokriebels van? Geef je dan vóór 20 oktober 15:00 op via fotomarathon@wpfgroningen.nl

De verzamellocatie is het Lets GRO kantoor aan de Grote Markt. Inschrijven voor de fotomarathon kost €30,- en €25,- voor studenten. De prijs is inclusief koffie/thee, lezing, workshop en de fotobespreking.

Deel